Ontwerpleider Energie

 • Croonwolter&dros
 • Rotterdam
 • Ontwerpleider
 • 38 uur
 • HBO
 • Geplaatst:

Share vacancy

Een baan boordevol:

 • Impact: je bent eindverantwoordelijk voor de engineering van hoogspanningsprojecten, hierbij draag je bij aan de groei en innovatie van het team. 
 • Vakmanschap: De technische installaties bestaan uit meerdere disciplines, zoals elektrotechniek, werktuigbouwkunde, instrumentatie en civiele techniek, je voelt je als een vis in het water bij deze installaties.
 • Samenwerking: als schakel tussen de opdrachtgever en je collega’s zorg je dat jullie samen het optimale resultaat bereiken.

Jij gaat het maken

Als Ontwerpleider ben je eindverantwoordelijk voor de engineering van hoogspanningsprojecten. Jij stuurt een integraal ontwerpteam aan van 5 a 10 (Lead) Engineers. Je schuift aan tafel met opdrachtgevers en specialisten en je weet hierin een waardige gesprekspartner te zijn. De technische installaties bestaan uit meerdere disciplines, zoals elektrotechniek, werktuigbouwkunde, instrumentatie en civiele techniek. Jij voelt je als een vis in het water in het beheersen van de interfaces tussen deze disciplines. Duur van een project is één tot anderhalf jaar en de complexiteit zit in het in bedrijf houden van de bestaande installaties tijdens de ombouw van deze installatie.

Een greep uit de werkzaamheden zijn:

 • Ontwikkelt en onderhoudt goede contacten op de juiste niveaus, om vroegtijdig inzicht te krijgen in kansen en deze optimaal te benutten in projecten en toekomstige opdrachten. Het streven is om resultaten te vergroten en een gewenste marktpositie te bereiken;
 • Signaleert technologische ontwikkelingen en bevordert innovatie binnen het vakgebied, met als doel nieuwe marktkansen te creëren en kennis en inzichten te gebruiken om de effectiviteit en efficiëntie van het ontwerpteam te verbeteren;
 • Verantwoordelijk voor het opstellen van het integrale ontwerpplan en het behalen van ontwerpdoelen op het gebied van kwaliteit, doorlooptijd, financiën, risicobeheersing, resultaat, kwaliteit en veiligheid;
 • Adviseert bij tenders met betrekking tot haalbaarheid en aanpak, om een onderscheidend en winnend plan te ontwikkelen.

Dit krijg je van ons

Croonwolter&dros beloont niet alleen in geld. Wij vinden het belangrijk dat jij alle mogelijkheid krijgt om binnen de organisatie te werken aan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. De techniek staat immers ook geen dag stil. Naast een plezierige werksfeer en een goed salaris, bieden wij jou:

 • 25 vakantiedagen + 13 ADV dagen
 • Elektrische auto van de zaak
 • Goede werk-privé balans, dus de mogelijkheid om parttime te werken
 • Thuiswerken? Wij richten jouw thuiswerkplek in
 • Bedrijfsfitnessregeling (vergoeding sportschool)
 • TBI Studiefonds (een bijdrage voor de studie van schoolgaande kinderen)
 • Mogelijkheden om opleidingen en cursussen te volgen om je verder te ontwikkelen
 • CAO klein metaal, met de Pensioenregeling PMT
 • Collectieve verzekeringen
 • Fietsplan

Als je bij een TBI-onderneming komt werken, ga je aan de slag bij een bedrijf met een grote maatschappelijke betrokkenheid. Wij hebben geen investeerders als aandeelhouder, maar de stichting TBI. Wij dragen daarmee bij aan het behoud van cultureel erfgoed, door monumentale gebouwen te verbouwen, renoveren en verduurzamen. Met het studiefonds voor kinderen van medewerkers richten we ons op de toekomst. Daarnaast waarborgt de stichting de continuïteit van de TBI-ondernemingen.

Je maakt het samen met ...

De medewerkers van de afdeling ontwerp, bestaande uit ongeveer 25 individuen, werken op verschillende locaties, namelijk Dordrecht, Apeldoorn en Enschede. Of je nu werkt vanuit een van de vestigingen, een projectlocatie of vanuit huis, de flexibiliteit is er.

Eén keer in de vier weken komt de hele afdeling samen tijdens het afdelingsoverleg, waar alle lopende zaken worden besproken en ervaringen worden gedeeld. Daarnaast organiseren we jaarlijks een speciale samenwerking dag, inclusief een heerlijke lunch. Rond de feestdagen wordt er ook altijd iets leuks georganiseerd om de teamgeest te versterken.

De sfeer binnen het team is uitstekend, collega's zijn er altijd om elkaar te ondersteunen. Samen gaan we uitdagingen aan en pakken we die gezamenlijk aan. Dit wordt bevestigd door de jaarlijkse meting van medewerkerstevredenheid, waarbij we trots hoge scores behalen. Het feit dat we niet alleen plezierig werken, maar ook bijdragen aan de energietransitie om Nederland duurzamer te maken, speelt zeker een rol hierin.

Hans van Timmerarends is de inspirerende leider van het ontwerpteam binnen de divisie Energie & Water. Hij hecht veel waarde aan het feit dat mensen in hun kracht staan, zich ontwikkelen en met plezier werken. Daarom biedt hij ruimte voor het uitwerken van initiatieven en het volgen van cursussen. Binnen de afdeling geniet je van een grote mate van vrijheid en Hans houdt altijd rekening met jouw voorkeuren en capaciteiten binnen projecten en werkzaamheden.

OVER DIVISIE ENERGIE
Het is niet onbekend dat de energiemarkt volop in beweging is! In deze dynamische tijd hebben energieproducenten, netbeheerders en private gebruikers hun ogen gericht op nieuwe ontwikkelingen die een grote invloed hebben op de elektriciteitsproductie en infrastructuur. Bij de Divisie Energie van Croonwolter&dros zijn we actief betrokken bij de energietransitie en spelen we een belangrijke rol in het onderhouden, verduurzamen en uitbreiden van energievoorzieningen voor onze klanten in Nederland. Van de bruisende Botlek tot aan de uitgestrekte Eemshaven met installaties t/m 380kV, kom je ons overal tegen. Wij zijn bezig om samen met onze klanten de energietoekomst vorm te geven en een duurzame en betrouwbare energie-infrastructuur te creëren die klaar is voor de uitdagingen van morgen.

OVER CROONWOLTER&DROS
Technologie maakt ons leven veiliger, gezonder, aangenamer en duurzamer. Wij zijn Croonwolter&dros. We ontwerpen, realiseren en onderhouden slimme, technische systemen en installaties die de wereld om ons heen intelligenter maken. Techniek die situaties herkent en hierop reageert.

Wij zijn 2700 talenten met passie voor het vak. Nieuwsgierig genoeg om zich voortdurend te vernieuwen en te verbeteren. Wij zijn professionals. Vakmensen die pas tevreden zijn als systemen en installaties precies doen waarvoor ze bedoeld zijn. We gaan voor een sterk teamgevoel en het beste resultaat. Samen zijn wij Croonwolter&dros.

Dit ben jij

Als Ontwerpleider kent de techniek geen geheimen meer voor jou. Deze technische kennis weet jij als vakvolwassen professional om te zetten in heldere en concrete projectdoelen. Herken jij jezelf in onderstaande punten:‬

 • Je beschikt over een afgeronde opleiding in de richting van Elektrotechniek of Installatietechniek;
 • Je hebt meer dan 10 jaar werkervaring hierbij is ervaring binnen de hoogspanningswereld een voordeel maar geen vereiste;
 • Je beschikt over leidinggevende capaciteiten;
 • Je hebt commercieel inzicht en weet de gemaakte keuzes goed te motiveren zowel naar interne collega's, als externe stakeholders;
 • Je hebt kennis van en ervaring met system engineering.

Ga jij het maken bij Croonwolter&dros?

We zijn benieuwd naar jou! Klik op de sollicitatiebutton en vul het digitale formulier in. Is er een match? Dan nodigen we je zo snel mogelijk uit voor een kennismakingsgesprek.

Heb je vooraf nog vragen over deze functie of de procedure? Neem dan contact op met Mitchel van Baar, via +31657121438 of mitchel.vanbaar@croonwolterendros.nl.

Wij kiezen er bewust voor om de werving zelf te doen. Aanbiedingen van bureaus stellen we niet op prijs.

1086490