Hardware Engineer

 • Croonwolter&dros
 • Amsterdam
 • Project Engineer
 • 32 uur
 • HBO
 • Geplaatst:

Share vacancy

Een baan boordevol:

 • Impact: je werkt aan afwisselende projecten voor onze klanten in de Chemie, Food & Pharma, Productie en Energie. jij werkt aan veilige, en duurzame installaties in de productieomgevingen van morgen. 
 • Vakmanschap: jij brengt in onze projecten jouw vakmanschap naar een volgend niveau. Je krijgt de de ruimte om te werken met de beste programma's en toepassingen om jouw engineeringsvraagstukken technisch kloppend en compleet te ontwerpen.  
 • Samenwerking: als schakel tussen de opdrachtgever en je collega’s zorg je dat jullie samen het optimale resultaat bereiken en de opdracht naar tevredenheid van ons én de klant wordt ontworpen en gerealiseerd.

Jij gaat het maken

als hardware engineer die niet alleen moeiteloos de functionele eisen vertaalt naar een elektrotechnisch ontwerp maar ook je projecten en ontwerpen zelf beheert. Als hardware engineer ben je onder andere verantwoordelijk voor kloppende ontwerpen een goede engineeringsplanning en een bijpassend budget. je maakt hiervoor gebruik van Eplan P8 voor je ontwerpen die we als totaaloplossingen in de verschillende industriële markten leveren, waaronder: Chemie, Food & Pharma, Productie en Energie. Wij verzorgen hierin projecten in onderhoud, renovatie, nieuwbouw, ombouw en migratie, waar jij zorg draagt voor de benodigde hardware engineering. En zorgt dat deze aan alle eisen voldoen. Hoe je dat doet? Zó:

 • Jij analyseert aan de hand van de klantvraag de elektrotechnische installaties en brengt een passend advies uit. Waarbij je de wensen van de klant vertaalt naar een concreet ontwerp met een goede focus op uitvoerbaarheid en veiligheid. Je bent proactief en onderhoud voortdurend overleg met de interne organisatie en de opdrachtgever tijdens de aanvraag,- ontwerp- en uitvoeringsfase;
 • Je adviseert zowel intern als extern, weet anderen te overtuigen, past de nieuwste technieken toe en gebruikt je creativiteit om technische problemen om te zetten in uitvoerbare oplossingen en onze hardware engineering standaardisatie hierbij uitbreidt;
 • Aan de hand van het basisontwerp ben je verantwoordelijk voor de detailengineering van de hardware componenten van de installatie, hierbij kun je denken aan het aanpassen/ ontwerpen van panelen (MCC/verdeel/PLC/IP), aansluitschema’s,  kabelbanen, schakelaars, voedingen en instrumentatie;

Daarnaast ben jij met je kennis en ervaring een vraagbaak voor je collega's én andersom staan wij natuurlijk voor jou klaar. 

Dit krijg je van ons

Bij Croonwolter&dros werk je met ruim 3.000 collega’s aan toonaangevende projecten voor een mooiere, duurzamere en gezondere wereld. Bij ons sta je vooraan bij slimme oplossingen en technologische innovaties. Ook krijg je alle ruimte om beter te worden in je werk, door te groeien of iets anders te proberen. Want alleen de optelsom van al het talent zorgt dat we onze klanten kunnen helpen bij hun ambities. Wat we jou nog meer bieden:

 • Wij bieden een aantrekkelijk salaris op basis van 38 uur.
 • 25 vakantie- en 13 atv-dagen bij een fulltime dienstverband. 
 • Betrokken collega’s en regelmatig gezellige uitjes, onder meer via onze actieve personeelsvereniging. 
 • Veel vrijheid om werk en privé te combineren, onder meer door flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken. 
 • Collectieve verzekeringen en een goede pensioenregeling via PMT. 
 • Laptop en telefoon. 
 • Heb je kinderen? Mogelijk komen zij in aanmerking voor een studietoelage van Stichting Studiefonds TBI
 • Een opleidingsbudget. Via onze portal en online leercentrum kun je meer dan 300 cursussen en opleidingen volgen. 
 • Een fietsplan en een vergoeding voor je sportschoolabonnement.

Je maakt het samen met ...

je collega's van Industrie Noordwest Nederland. We hebben veel vaste industriële klanten waarvoor elektrotechnische werkzaamheden worden uitgevoerd. En ondertussen hebben we ook een w team opgezet waardoor we voor klanten en multidisciplinaire partner zijn geworden. Binnen deze hechte club, die onder de paraplu van Croonwolterendros valt, bestaat er veel ruimte voor ondernemerschap en verantwoordelijkheid. De ambitie is door te groeien in zowel de onze productieomgeving van Amsterdam als onze dependance in Zaandam. Het huidige team van 75 collega's zal om die reden verder uitgebreid worden. Je komt te werken in een team met veel kennis en ervaring. Jouw inwerktraject zal deels bestaan uit coaching en kennisoverdracht door ervaren collega’s. Zowel junior als senior professionals hebben voldoende ruimte om te groeien binnen deze ondernemende divisie. 

Daarnaast maak jij onderdeel uit van het landelijke engineeringsteam waarmee je regelmatig samen zit, digitaal of op locatie. Hierdoor borgen wij ons teamgevoel en delen we kennis en ervaringen. De projecten en locaties verschillen, maar wat hetzelfde blijft: de teams zijn hecht en samenwerken vinden we het allerbelangrijkste. Bij ons heerst een fijne, positieve sfeer op de werkvloer. En hoewel we een groot bedrijf zijn, voelt dat in de praktijk echt niet zo. De lijnen zijn kort en we staan voor elkaar klaar. groei jij met ons mee?

Dit ben jij

Jouw hart ligt in de techniek! Jouw enthousiasme werkt aanstekelijk: je schakelt moeiteloos in contact tussen je collega's, leveranciers en opdrachtgevers. Jij kunt je collega’s als geen ander meenemen in je ontwerp en waar nodig aansturen. Analytisch ben je sterk en je bent in staat overzicht te behouden. Je weet hoe je normen en voorschriften dient te lezen en toe te passen. Hebt ervaring met/in industriële omgevingen een groot verantwoordelijkheidsgevoel en een klantgerichte inslag. Wat je nog meer in huis hebt?

 • Een hbo-diploma in de richting van elektrotechniek (of wilt deze bij ons behalen).
 • Een aantal jaar werkervaring in de elektro- en instrumentatietechniek.
 • Je voelt je thuis in programma's als AutoCAD en/of Eplan P8.
 • Enige ervaring met het zelfstandig ontwerpen van installaties.
 • Je beheerst de Nederlands taal in woord en geschrift en kennis van technisch Engels is een pre.

Ga jij het maken bij Croonwolter&dros?

We zijn benieuwd naar jou! Klik op de sollicitatiebutton en vul het digitale formulier in. Is er een match? Dan nodigen we je zo snel mogelijk uit voor een kennismakingsgesprek.

Heb je vooraf nog vragen over deze functie of de procedure? Neem dan contact op met Nicole van Rooijen, Recruiter, via +31613253121 of nicole.vanrooijen@croonwolterendros.nl.

Wij kiezen er bewust voor om de werving zelf te doen. Aanbiedingen van bureaus stellen we niet op prijs.

1084564