Cost Engineer Energie

 • Croonwolter&dros
 • Dordrecht
 • Cost Engineer / Calculator
 • 38 uur
 • HBO
 • Geplaatst:

Share vacancy

Een baan boordevol:

 • Impact: Alle projectfasen komen samen bij je, waardoor je diverse berekeningen en risico analyses uitvoert. 
 • Vakmanschap: je bent verantwoordelijk voor drie installatietechnische aanbestedingen in de Energiemarkt en voer je ook berekeningen uit voor kleine offertes. Het mooie aan het vak is dat alle projectfasen bij jou samenkomen.
 • Samenwerking: als schakel tussen de opdrachtgever en je collega’s zorg je dat jullie samen het optimale resultaat bereiken.

Jij gaat het maken

Een typische dag van een cost engineer omvat een ochtend-risicosessie met collega’s onder het genot van een kop koffie en wat gevolgd wordt met het doornemen van de planning. Daarna ga je achter de computer om begrotingen en kostprijsberekeningen op te stellen en contact op te nemen met leveranciers en onderaannemers. Na de lunch volgt een sessie voor technische optimalisaties en het creëren van onderscheidend vermogen. Samen met je collega’s zoek je naar creatieve en vernieuwende oplossingen voor het onderscheidende vermogen voor de klant zoals TenneT en industriebedrijven in de Botlek. Je sluit de dag af met nog wat berekeningen. Als Cost Engineer ben je verantwoordelijk voor drie installatietechnische aanbestedingen in de Energiemarkt en voer je ook berekeningen uit voor kleine offertes. Het mooie aan het vak is dat alle projectfasen bij jou samenkomen.

Verantwoordelijkheden zijn onder andere: 

 • Dimensioneren en uittrekken van installaties uit aanvraagdocumenten.
 • Uitzetten en beoordelen van offerte-aanvragen.
 • Ontwikkelen van alternatieve wijzen van kostenbepaling.
 • Opbouwen en onderhouden van relaties met leveranciers en onderaannemers.

Dit krijg je van ons

Croonwolter&dros beloont niet alleen in geld. Wij vinden het belangrijk dat jij alle mogelijkheid krijgt om binnen de organisatie te werken aan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. De techniek staat immers ook geen dag stil. Naast een plezierige werksfeer en een goed salaris, bieden wij jou:‬

•    25 vakantiedagen + 13 ADV dagen
•    Goede werk-privé balans, dus de mogelijkheid om parttime te werken
•    Thuiswerken? Wij richten jouw thuiswerkplek in
•    Bedrijfsfitnessregeling (vergoeding sportschool)
•    TBI Studiefonds (een bijdrage voor de studie van schoolgaande kinderen)
•    Mogelijkheden om opleidingen en cursussen te volgen om je verder te ontwikkelen
•    CAO klein metaal, met de Pensioenregeling PMT
•    Collectieve verzekeringen
•    Fietsplan

Als je bij een TBI-onderneming komt werken, ga je aan de slag bij een bedrijf met een grote maatschappelijke betrokkenheid. Wij hebben geen investeerders als aandeelhouder, maar de stichting TBI. Wij dragen daarmee bij aan het behoud van cultureel erfgoed, door monumentale gebouwen te verbouwen, renoveren en verduurzamen. Met het studiefonds voor kinderen van medewerkers richten we ons op de toekomst. Daarnaast waarborgt de stichting de continuïteit van de TBI-ondernemingen.

Je maakt het samen met ...

Binnen de divisie Energie van Croonwolter&dros vormt het tenderteam een dynamisch team bestaande uit een Cost engineer, een Tendermanager en een Consultant. Het team wordt aangestuurd door Robin den Ouden, een bevlogen leider die ooit zelf als Cost engineer begon. Hij heeft de functie altijd met veel plezier vervuld. De functie biedt niet alleen waardevolle leermogelijkheden, maar ook de mogelijkheid om binnen de organisatie verder te groeien en je ambities waar te maken.

Vanuit de sfeervolle vestiging in Dordrecht werkt het team aan uitdagende projecten. Binnen de Energie-divisie heerst een cultuur, die doet denken aan een warm familiebedrijf. Bij het starten in deze functie word je ingewijd door je collega Cost Engineer, die tijd neemt om je te begeleiden, je vragen te beantwoorden en je vol enthousiasme meeneemt in het proces.

OVER DIVISIE ENERGIE
Het is niet onbekend dat de energiemarkt volop in beweging is! In deze dynamische tijd hebben energieproducenten, netbeheerders en private gebruikers hun ogen gericht op nieuwe ontwikkelingen die een grote invloed hebben op de elektriciteitsproductie en infrastructuur. Bij de Divisie Energie van Croonwolter&dros zijn we actief betrokken bij de energietransitie en spelen we een belangrijke rol in het onderhouden, verduurzamen en uitbreiden van energievoorzieningen voor onze klanten in Nederland. Van de bruisende Botlek tot aan de uitgestrekte Eemshaven en van 3kV-installaties tot 380kV-installaties, overal kom je ons tegen. Wij zijn zeker om samen met onze klanten de energietoekomst vorm te geven en een duurzame en betrouwbare energie-infrastructuur te creëren die klaar is voor de uitdagingen van morgen.

OVER CROONWOLTER&DROS
Technologie maakt ons leven veiliger, gezonder, aangenamer en duurzamer. Wij zijn Croonwolter&dros. We ontwerpen, realiseren en onderhouden slimme, technische systemen en installaties die de wereld om ons heen intelligenter maken. Techniek die situaties herkent en hierop reageert.

Wij zijn 2700 talenten met passie voor het vak. Nieuwsgierig genoeg om zich voortdurend te vernieuwen en te verbeteren. Wij zijn professionals. Vakmensen die pas tevreden zijn als systemen en installaties precies doen waarvoor ze bedoeld zijn. We gaan voor een sterk teamgevoel en het beste resultaat. Samen zijn wij Croonwolter&dros.

Dit ben jij

Om als Cost Engineer succesvol te kunnen zijn, ben jij een sterke teamplayer die makkelijk samenwerkt met diverse stakeholders. Je hebt een: ‬‬‬‬‬

 • Afgeronde technische (elektrotechniek) Mbo/Hbo opleiding;
 • Je krijgt energie van tenderprojecten;
 • Je bent steeds weer opzoek naar verbeteringen in het tenderproces en de inhoud van de criteria;
 • Je durft out-of-the-box te denken en bent pro-actief in het uitwerken van jouw nieuwe ideeën.

Match je niet op alle vinkjes, maar heb je wel de nodige relevante werkervaring -of wil je je juist binnen onze organisatie verder ontwikkelen? Solliciteer dan ook zeker. In een persoonlijk kennismakingsgesprek kunnen we afstemmen hoe we de rol passend gaan maken naar de juiste uitdaging voor jou!

Ga jij het maken bij Croonwolter&dros?

We zijn benieuwd naar jou! Klik op de sollicitatiebutton en vul het digitale formulier in. Is er een match? Dan nodigen we je zo snel mogelijk uit voor een kennismakingsgesprek.

Heb je vooraf nog vragen over deze functie of de procedure? Neem dan contact op met Mitchel van Baar, via +31657121438 of mitchel.vanbaar@croonwolterendros.nl.

Wij kiezen er bewust voor om de werving zelf te doen. Aanbiedingen van bureaus stellen we niet op prijs.

1086525